In primul rand, trebuie sa clarificam faptul ca “actual” nu inseamna intotdeauna “de ultima generatie“.

Este evident ca tendinta in decorarea interioarelor tinde spre folosirea unor piese cu design deosebit, unicat, ultra sofisticat, dar… in orice interior contemporan, o piesa de factura retro isi va gasi cu usurinta locul si functionalitatea. Daca este sa vorbim despre ce e la moda, primul lucru de care ar trebui sa amintim este mobilierul restaurat sau realizat din materiale reciclate. Consumerismul este marea boala a acestui secol, asa ca orice tentativa de combatere a acestuia, este mai mult decat binevenita.

Cu alte cuvinte, elementul de mobilier din materiale reciclate nu trebuie sa lipseasca dintr-o casa moderna. Fie ca este vorba de o comoda pentru televizor, de o masuta de toaleta, sau de o canapea si doua fotolii, acesta are aspectul acela cald si deosebit specific lucrurilor handmade si poate fi personalizat in functie de cerintele dumneavoastra, sau ale spatiului in care urmeaza sa fie amplasat.

Ramanand in zona elementelor de mobilier cu aspect vintage, dar care dau oricarui interior aerul actual pe care toti il cautam, trebuie sa amintim de secretar. Secretarul este acea piesa de mobilier ce poate deveni contrapunctul unui interior minimalist. Grija pentru detalii, mai ales atunci cand este executat manual, versatilitatea (poate fi folosit pe post de birou, de bar sau de masuta de toaleta), aerul distins, eleganta, toate acestea il transforma intr-o piesa declarativa in orice living, birou sau dormitor va fi amplasat.

Un alt spatiu foarte important pentru interioarele de secol XXI este dressingul. Camera de sine statatoare, dressingul este exponent virulent al modernitatii si al unui nivel ridicat de trai, de aceea este tratat cu mult respect de catre proprietari, mai ales ca in 90% din cazuri ascunde adevarate comori. Un dressing modern este foarte bine structurat, avand spatii de depozitare pentru absolut toate elementele vestimentare si accesoriile ce-l populeaza. Va avea un sertar pentru ochelarii de soare, un altul pentru curele, esarfe sau cravate, si va avea chiar un corp de mobilier de sine statator destinat bijuteriilor. Ar trebui sa mai contina si o oglina in marime naturala unde sa va admirati tinuta aleasa pentru ziua respectiva, precum si o banca cu tapiseria din catifea sau din matase, de care sa va ajutati atunci cand va imbracati, sau pe care sa o folositi pentru lungile momente cand priviti sutele de umerase gemande a haine, nestiind pe care dintre ele sa le imbracati. Acele momente par lungi cat o eternitate!

Una peste alta, cel mai important aspect al mobilarii unui interior actual este aceala de a va regasi in piesele de mobilier pe care le alegeti. Nu va luati dupa prieteni sau vecini, numai pentru ca a lor casa arata fara cusur. S-ar putea ca in cazul dumneavoastra sa functioneze cu totul altceva. Ceva mult mai simplu si mai facil de procurat!