Stiti de ce marea noastra majoritate visam sa avem intr-o zi propria casa?

Nu pentru spatii mult mai mari, scara interioara, supanta, balcoane si dressing-uri uriase, caci sunt costisitor de incalzit si necestita dublu sau triplu timp cand vine vorba de curatenie… Nu, toti visam la casa noastra pentru gradina pe care dorim s-o detina. Referindu-ne la nivelul de trai si confortul la care visam, gradina reprezinta un fel de punct pe i. Iar cand o avem, ne place sa o modelam, sa o “imbracam” in diverse tinute, sa o accesorizam dupa bunul plac, musai in contextul monden pe care fiecare dintre noi il apreciaza intr-o masura mai mica sau mai mare. Iata cateva “accesorii” la moda pentru gradina dumneavoastra.

1. Set de terasa din ratan. Fie el natural sau artificial, ratanul este un material ce acorda pretiozitate spatiului pe care il populeaza. Din punct de vedere vizual, este elementul ce transforma cu eleganta-i, orice terasa intr-un al doilea living. Va veti trezi dorind sa mutati si televizorul in curte, eventual si caminul… pentru o naturala reintregire a imaginii. Si spre norocul nostru, ratanul artificial este accesibil pentru foarte multe buzunare! In plus, rezista mult mai bine la interperii si se curata mult mai usor decat cel natural.

2. Balansoar. Fie ca il amplasati sub pomul din fundul gradinii, fie ca parte integranta a terasei, fie il puneti pe post de totem fix in mijlocul curtii, fie din lemn, ratan sau metal, un balansoar va asigura gradinii dumneavoastra un aer pe cat de modern, pe atat de confortabil si familial. Va va fi greu doar sa scapati de cetele de prieteni ce se vor bate pe spatiile dumneavoastra de relaxare, asa ca … pregatitti-va!

3. Fantana. De mult deja, fantana de gradina nu mai este considerata o fita. Le gasim in toate formele si culorile, de la foarte scumpe la foarte ieftine. Alegeti una care sa se potriveasca stilului celorlalte elemente ale amenajarii. Si as indrazni sa sa va mai dau un pont: “less is more”.

4. Gratarul build-in. Sa stiti ca nici un gratar nu va fi mai gustos decat cel facut in interiorul constructiei de caramida sau piatra pe care ati facut-o cu propria mana. Ce trebuie sa aveti in vedere inainte de a va apuca de treaba este traiectoria curentilor de aer in curtea dumneavoastra. Faceti un mic studiu de vant, ca sa zicem asa si alegeti sa amplasati micuta constructie pe un curent ascendent, pentru ca acesta sa ajute carbunii sa rumeneasca bunatatile. Nu-i asa ca v-a lasat gura apa?

5. Corpuri de iluminat bine amplasate. Nu trebuie sa fii mare mester pentru a-ti da seama ca o lumina bine amplasata poate crea o atmosfera deosebita unui lacas. V-ati plimbat vreodata noaptea prin centrul vechi al orasului in care locuiti? Cu siguranta ati vazut reflectoare la baza anumitor statui sau fatade, care le fac sa para ireal de frumoase. Acelasi principiu sa poate aplica si in gradina dumneavoastra, cu mentiunea ca aceasta lumina orientata poate veni din orice directie. Doar nu vom pune toate corpurile de iluminat la nivelul podelei, nu-i asa?

6. Bolta de flori. Sunt frumoase, romantice si inmiresmeaza atmosfera. Arata la fel de bine daca sunt pe suporturi metalice sau din lemn, iar daca amplasam si o mica bancuta in apropiere, care sa ne asigure niste selfie-uri de milioane, colorata bolta cu flori poate deveni centru principal de interes al intregii amenajari.