Fie ca vrem sa recunoastem sau nu, biroul a devenit de mult un spatiu cu personalitate, iar amenajarea acestuia ne reflecta intr-o mare masura amprenta personala.

Chiar daca lucram in spatii comune si nu avem propria noastra camera, avem mereu grija sa ne personalizam spatiul de lucru, pentru ca toti colegii si seful sa stie cine-i posesorul celei de-a cincea mese de la fereastra, nu-i asa? Iar seful… biroul sefului poate fi in foarte multe cazuri o adevarata opera de arta in sine, caci trebuie sa reflecte profesionalism, pricepere, tarie de caracter, viziune si dedicatie.

Estetica acestor spatii poate fi extrem de diferita, de la birouri din lemn masiv si mobilier greu, pana la spatii minimaliste in care intregul mobiler se reduce la o masa din sticla cu picioare metalice. Ideea este ca pentru fiecare varianta, trebuie sa avem in vedere popularea locului ramas cu cateva scaune destinate fie vizitatorilor, fie micilor sedinte de brainstorming.

Spre exemplu, daca avem de-a face cu un interior mobilat clasic, Chesterfield sau Firenze, scaunele devin chiar personajul principal. Cine nu stie de tapiseria cu butoni, sau de lemnul de culoare maro roscat specifice acestor stiluri? Partea buna este ca nu orice scaun de birou trebuie sa fie original. Este suficient sa procurati unul din piele maro sau neagra, cu margini rotunjite si foarte bine finisate. Se va potrivi ca o manusa!

Un alt stil aparte de mobilare a unor spatii de birou mai deosebite este shabby chic. Il recunoastem dupa picioarele usor arcuite ale mesei, culoarea in general foarte deschisa si detaliile frumoase ale lemnului. Este spatiul in care cele mai potrivit este un scaun cu tapiserie din stofa, colorat neutru sau cu motive florale nu foarte stridente.

Un alt stil destul de cautat pentru spatiile de lucru este cel pop art. Culoare, colaj, suprapuneri, complementaritate, cam acestea sunt artibutele principale. Este varianta de mobilare ce permite folosirea unor scaune extrem de colorate, cu forme variate, de la taburet pana la banci cu forme organice, ce cupleaza doua sau mai multe scaune.
Revenind usor usor catre zilele noastre, stilul minimalist implica de cele mai multe ori sticla, pal de culoare neagra si inox, de aceea, un scaun pop art va avea aceleasi caracteristici.

Ar mai trebui amintit stilul de mobilare contemporan, care este in esenta, un amalgam ale tuturor stilurilor despre care am vorbit pana acum. Biroul din lemn, raftul pentru dosare metalic, scaunul de birou model minimalist de culoare foarte deschisa, iar scaunele de vizitatori cu forme si culori futuriste; sau fix invers, scaune simple cu stofa, birou din sticla, mobila pentru dosare din lemn masiv si scaunul din spatele biroului supradimensionat, intr-o culoare turbata. Orice varianta poate fi cea castigatoare.

La spatiile comune de lucru, cel mai indicat este sa se opteze pentru un stil minimalist, curat si simplu. In felul acesta, aspectul bancului de lucru nu va intra in conflict cu personalizarea diferita specifica fiecarui angajat in parte. Deci, scaune nesofisticate, in culori neutre!

Pentru toate stilurile, Cabrigi va poate oferi tipul de scaun de interior sau dediact pentru birou pe care vi-l doriti. Nu ezitati sa ne contactati!