Desi multi dintre noi nu realizam asta, viata in secolul XXI presupune schimbarea centrului nevralgic al existentei dinspre intimitatea propriului camin, spre spatiul semipublic al locului de munca. Acesta ne-a devenit mai mult decat o a doua casa. Este mini-universul cu care interactionam zilnic si care este responsabil de starea noastra generala de bine, motiv pentru care, grija vis a vis de alegerea mobilierului cu care il populam, ar trebui sa fie o preocupare cel putin recurenta.

Fiecare dintre noi are o interactiune diferita cu biroul propriu-zis in functie de tipul job-ului pe care il avem, interactiune ce devine detaliu important in alegerea mobilierului cu care vrem sa ne incercuim.

Spre exemplu, daca produsul job-ului nostru se rezuma la fisiere electronice, nu are rost sa alegem un birou de dimensiuni foarte mari, in schimb trebuie sa avem grija ca acesta sa prevada un loc special pentru amplasarea unitatii calculatorului. Scaunul aferent acestuia trebuie sa fie foarte comod, ergonomic, eventual extensibil (iata un tip de scaun recomandat de noi), deoarece este clar ca acest tip de job este unul dintre cele mai statice din cate exista.
Mai avem situatia in care produsul muncii noastre presupune emiterea unei cantitati importante de hartie, caz in care spatiul efectiv de lucru ar trebui sa fie de dimensiuni generoase. In aceasta instanta, scaunul ideal ar fi unul de dimensiuni reduse, de calitate foarte buna, deci nu va sfiiti sa investiti intr-o piesa de brand. Nu uitati, confortul dumneavoastra determina o calitate mai buna a traiului!

O a treia si ultima varianta despre care vreau sa vorbesc, este aceea cand job-ul noastra insumeaza atat munca la calculator cat si interactiune cu alti oameni, fie ei clienti, angajati sau colaboratori. In acest caz, un birou in forma de L este cel mai eficient. Aceasta optiune este si cea mai permisiva cand vine vorba despre alegerea unui scaun de birou. Confortul si calitatea raman criterii primordiale, la acestea putand adauga mobilitate si aspect. Daca lucram cu oamenii, biroul nostru devine o carte de vizita in sine.

Cel mai important aspect al alegerii mobilierului optim pentru spatiul in care va petreceti mai bine de jumatate din zi ramane insa disponibilitatea dumneavoastra de a investi in confortul de care aveti nevoie. Pretuiti-va, alinati-va si aveti grija in primul rand de voi, pentru a putea avea grija de altii!