Odata cu trecerea timpului omul se schimba.

Isi schimba prioritatile, conceptiile, cerintele si asteptarile. Tanarul este agitat, usor haotic, vrea sa experimenteze, sa caute raspunsuri, sa se descopere; omul trecut de prima tinerete este mai cumpatat, atentia ii este in totalitate indreptata catre cei dragi, e usor pierdut de eul interior, dar acest lucru nu il deranjeaza pentru ca stie ca batranetea il va echilibra si-l va linisti, caci la batranete se va bucura de roadele cautarilor si de atentia celor pentru care si-a sacrificat atat de mult timp propriile dorinte. Exista mari sanse ca ceva ce ne-a bucurat tineretile, sa ne devina complet indiferent in pragul batranetii si invers. De aceea este indicat sa nu ne atasam foarte mult de lucruri si sa pastram anumite optiuni deschise.

Este exact acelasi lucru atunci cand ne alegem mobilierul casei in care locuim. Multi dintre noi ni-l dorim “pe viata”, fara sa ne gandim ca poate in cativa ani vom schimba chiar casa in sine, dar mite un simplu mobilier, invechit de timp si de uzura. Spre norocul nostru, avem de unde alege mii de feluri de mobile pentru toate gusturile. Piata on-line este extrem de bine aspectata la aceste capitole.

Sa luam spre exemplu mobilierul de gradina, unul dintre cele mai clar diferentiate stilistic. Il avem pe cel din plastic, si ma refer aici la mobilierul din plastic de calitate, nu la cel pe care il gasim in en-gros-uri sau supermarketuri. Poate avea un design futurist, avangardist, se poate integra interioarelor si amenajarilor minimaliste, mai reci, ocupate de tineri nefamilisti, ce prefera sa investeasca in forma si mai putin in fond. Vizual, sunt piese “declaratie” si trebuie tratate ca atare. Au un farmec aparte, un sarm opulent, striga din toti rarunchii a tinerete si infatuare.

Avem apoi mobilier din ratan natural sau artifical, elegant, sobru, oarecum neutru, minimal dar nu minimalist, cu detalii curate si simple. Merita sa investim intr-o asemenea piesa de mobilier macar o data in viata, in special atunci cand avem familii cu care sa stam la sueta, la jocuri de remy, table sau septica, in seri calde de vara.

Mobilierul de gradina din fier este o categorie aparte, deoarece se potriveste foarte bine multor varste. Ansamblurilor cu masute si scaune din fier forjat cu motive florale, organice… le sade bine in gradini de persoane trecute de prima tinerete, meticuloase, atente la detalii, ce-si petrec foarte mult timp ingrijind florile si peisajul. La popul opus, avem mobilier din fier forjat cu aspect ultramodern, extravagant, design foarte robust ideal pentru tineri artisti, nonconformisti, pentru hipsteri, sau colectionari si amatori de arta moderna. Arata absolut fascinant!

Cel mai raspandit si cautat mobilier pentru gradina este cel din lemn masiv. Lemnul are farmecul sau de netagaduit, farmec ce-l face atemporal. Este evident ca ne-o putem imagina pe bunica crosetand un frumos pulover pentru iarna sezand linistita pe o banca din lemn de pe terasa noastra, sau a ei… in aceeasi masura in care il putem imagina pe nepot luandu-si laptopul si ceasca de cafea si lucrand in aerul curat si inmiresmat al diminetilor de primavara, caci indiferent de forma sau designul mobilierului din lemn pentru gradina, acesta satisface toate gusturile si asteptarile.

Oferta de mobilier descrisa aici este disponibila si in protofoliul Cabrigi.